Вучић: Као и у време Светог Саве Србија изабрала слободу, а не подаништво

Председник Александар Вучић поручио је вечерас на Светосавској академији у Скопљу да је као и у време Светог Саве и данас пред Србијом избор – слобода или сизеренство, независност или подаништво и поручио да је Србија изабрала слободу и независност.

Вучић је истакао да се Свети Сава с правом зове оцем цркве и школе и да је јасно захваљујући и његовим лекцијама да су мир и јединство основни услови нашег опстанка и развоја.

„Прича о Светом Сави стаје у једну реч – избор, од првог Растковог до последњег Савиног да и држави и цркви обезбеди праве наследнике и повуче се.

И када се погледа историја и данас наш пут зависи од избора, од тога хоћемо ли као народ изабрати слободу или нечије сизеренство или власт над нама, независност или вазалство, суверенитет или подаништво.

Наша земља није у једноставној и лакој ситуацији“, рекао је Вучић.

Али без обзира на тежину изазова, наша држава је изабрала пут слободе, суверенитета и независности, истакао је Вучић на академији, којој присуствују и председник Северне Македоније Стево Пендаровски и доскорашњи премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски, председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић и председник Демократске партије Срба у Северној Македонији Иван Стоилковић.

„Да налазимо се на европском путу, али Србија је једина војно неутрална земља која ту своју војну неутралност чува љубоморно и никада неће дозволити било коме другом да њену слободу и њено небо и земљу чува“, нагласио је Вучић, након чега је добио аплауз присустних.

Исткао је да није лако бити и остати на европском путу, а не одрећи се својих традиционалних пријатеља.

„Не окренути им леђа у тешким тренуцима и истовремено не припадати хору свих оних који су се хајци на њих већ придружили.

Такође, попут Саве бирамо начине на које остварујемо своје циљеве и јасно нам је захваљујући његовим лекцијама да су мир и јединство основни услови и нашег опстанака и нашег развоја“, истакао је Вучић.

У Македонском народном позоришту вечерас се одржава свечана академија поводом обележавања националног празника Срба у Северној Македонији, Дана Светог Саве, којој први пут присуствује и председник Србије Вучић.

2 thoughts on “Вучић: Као и у време Светог Саве Србија изабрала слободу, а не подаништво”

  1. Какве бесмислице говори овај безумник . Свети Сава је изабрао Христа, а овај несрећник је изабрао антихриста и све оно супротно од онога што је изабрао Свети Сава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *