Вучић: Све чинимо како би младе задржали у земљи

Председник Србије Александар Вучић је  гостујући на телевизији Студио Б, изјавио да је неопходно спровести реформе у просвети, јер се у доба информатике и технолошког напретка ствари мењају.

„Имамо дивне наставнике који желе и себе и друшво да мењају, верујем да можемо да их наградимо“, рекао је Вучић, наводећи да су наставници уз здравство, војску и полицију, најважнији сегмент друштва.

Навео је и да се чини све како би се променила ситуација у здравству и лекари задржали у земљи, наводећи да се велики број њих већ запошљава и да је пре неки дан 60 младих лекара добило уговоре о раду.

Председник је рекао да ће од 1. јануара бити веће плате и да ће се у наредном периоду посебно ићи на то да се повећају плате лекарима и медицинским сестрама, како не би одлазили да раде у иностранство.

Председник је поновио да ће се у априлу знати да ли ће бити реализована велика инвестиција у Србији која би значила да је Србија на изванредном путу, пошто би та фабрика извозила годишње четири милијарде евра, што је 10 одсто нашег БДП.

Рекао је да ни за динар није постао богатији и да му је важно да уради кључне ствари за Србију – а то су економске реформе и политички проблеми који деценијама нису решавани.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *