Вучић: Урадићемо ревизију за сваку смрт током ковида

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће Србија у наредном периоду урадити комплетну ревизију за сваку смрт од почетка корона епидемије у нашој земљи, како би се проверило да ли се број поклапа са бројем из система.

Вучић је казао да је држава од почетка све податке приказивала транспарентно и уверен је да неће бити неких већих разлика у односу на ону бројку из система.

“Ми ћемо ревизију урадити на најпоштенији начин, верујем у стручност наших људи, ми ништа никада нисмо крили и све што смо радили, радили смо транспарентно”, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара о изјави епидемиолога Предрага Кона да је од марта до јуна било више преминулих него што је систем показао.

Вучић каже да Кона није тако разумео, већ да је говорио о општој стопи морталитета.

Додао је да је свако од лекара имао право да каже шта мисли, и да нико од руководства државе није говорио лекарима шта да кажу. П

осебно истиче да податке не треба везивати за лекаре, јер је њихов посао био да лече и спасавају људе.

И министар здравља Златибор Лончар одбацио је као нетачне информације које су се појавиле да је од ковида умрло три пута више људи него што је забележено у систему.

На конференцији за новинаре је наглашено да је Србија тестирала убедљиво највише, не само на Западном Балкану, више и од источних и северних и јужних суседа и да је имала и мањи број преминулих пропорционално броју становника у односу на друге земље.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *