“За истину и правду о бебама” – тражимо формирање посебног тужилаштва

У Крагујевцу је одржан састанак родитеља и сродника из свих градова Србије који трагају за истином и правдом о својој деци и сродницима. Састанку у организацији Удружења “За истину и правду о бебама” присуствовали су поред родитеља, представници државних органа и институција.

Тема састанка била је извештај о досадашњем раду Удружења “За истину и правду о бебама” и сарадња са државним органима на расветљавању пријављених случајева сумњи родитеља и сродника о положају и судбини беба и деце на и по рођењу.

Председник Удружења осврнуо се и на нови Закон који је тренутно у скупштинској процедури и усвајању Платформе о будућем раду и сарадњи са надлежнм органима на расветљавању пријављених случаја.

Према речима председника Удружења, у тужилаштву је евидентирано 1500 пријава и по њиховој процени постоји још око 3500 непријављених случајева отмице беба.

У Крагујевцу су се поред чланова Удружења окупили и представници државних органа и институција као и родитељи из већег дела Србије чија су деца нестала.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *