За мере популационе политике града Крагујевца 27 милиона динара

Министарство за демографију и популациону политику за реализацију пројеката граду Крагујевцу за ову годину издвојило je 20 милиона и 500 хиљада динара, при чему је учешће јединице локалне самоуправе 6,5 милиона динара.

Град Крагујевац је и ове године конкурисао за пројекте који је расписало Министарство за демографију и популациону политику Владе Рeпублике Србије.

Град је од министарства добио преко 20 милиона динара, а учешће локалне самоуправе је било 6,5 милиона динара.

Средства су коришћена за унапређење популационе политике на територији града Крагујевца и квалитета живота најмлађих Крагујевчана.

Од тог новца за предшколске установе „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“ ове године планирана је куповина специјалне машине за прање посуђа у износу од 6 милиона динара.

Ту су и активности везане за радионичарски рад, приближавање најстарије и најмлађе популације.

Ово је трећа година како Град Крагујевац добија средства од Министарства за демографију и популациону политику Владе Републике Србије и на тај начин доприноси унапређењу мерама демографске популационе политике.

Иначе бесповратна средства за суфинансирање мера популационе политике добило још 87 локалних самоуправа.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.