За месец дана 50 прекршајних пријава за непоштовање мера

Због кршења против епидемијских мера које је донео Кризни штаб, надлежне инспекције свакодневно реагују на територији целе земље, односно у свим локалним самоуправама.

Мере крше сви – физичка лица, правна лица, одговорна лица, а у Крагујевцу је недавно затворен продајни објекат великог страног трговинског ланца.

Према евиденцији, од почетка фебруара до краја марта, Комунална инспекција и Комунална милиција изрекле су 50 прекршајних налога и 40 мера пражњења и забране рада локала на 72 сата.

Више од годину дана живот се у целом свету одвија под одређеним анти-ковид мерама.

Корона вирус најпре је кружио око Крагујевца и у почетку пандемије, одговорношћу и дисциплином грађана, сузбијена је епидемија на минималан број случајева, да би се од јуна прошле године епидемиолошка ситуација заротирала у супротном правцу и град током лета постаје једно од жаришта, па је уведена ванредна ситуација која ни после десет месеци није укинута.

Појачан надзор примене против епидемијских мера био је немионован, баш као што је било и кршења мера.

Све мере које доноси Кризни штаб реализују локалне самоуправе.

Намењене су заштити становништва и спречавању ширења заразне болести ковид 19, односно очувању јавног здравља, наглашава Гордана Дамњановић.

Од првог случаја корона вируса мењали су се и начини на који су научници, стручњаци и политичари одговарали на здравствену кризу, да би се последњих месеци издвојио модел покушаја постизања равнотеже између заустављања живота и привреде и очувања здравља.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *