За реконструкцију Лепеничког булевара више од 54 милиона динара

За обнављање коловоза Лепеничког булевара, који је дуг преко два километра, од хале Језеро до насеља Палилула и Шест топола, Јавно предузеће Путеви Србије издвојило је 54,5 милиона динара.

Радове изводи крагујевачко Предузеће за путеве.

Градоначелник Крагујевца Радомиор Николић, поред ове, упознао је премијерку и са осталим капиталним инвестицијама које ће у Крагујевцу бити реализоване у наредном периоду.

Важне капиталне инвестиције у Крагујевцу ће у наредном периоду обезбедити бољи квалитет живота грађана. Крагујевчани ће добити Палату правде, секундарни Дата центар, нову аутобуску станицу, подземну гаражу у центру града, а биће реконструисан и систем даљинског грејања.

Из употребе ће бити избачен угаљ, а Крагујевчани ће се убудуће грејати на гас.

Потпуно ће бити обновљена градска дворана „Шумадија“, али и стадион „Чика Дача“.

Плато градске пијаце у центру града и објекат Градске тржнице који је споменик културе од посебног значаја потпуно ће променити изглед.

Најављено је и да ће Крагујевац добити нови Клинички центар, а један од важних пројеката за град и регион је Гружански коридор.

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић је подсетио да је Влада Републике Србије у предходном периоду издвојила пола милијарде евра за инвестиције на подручју града које ће, како тврди, Крагујевчани у наредном периоду тек препознати.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *