За седам месеци биће завршени радови на реконструкцији Зелене пијаце

Реконструкција главне Зелене пијаце у центру града, чија је рализација у току, вредна је 293 милиона динара рекао је, представљајући пројекат обнове председници Владе, Немања Димитријевић, директор ЈКП Шумадија.

Зграда градске тржнице која је под заштитом државе и представља део културног наслеђа у склопу „Милошевог венца“ сачуваће своју аутентичност.

Премијерка Ана Брнабић је оценила да ће Крагујевчани, на иницијативу локалне самоуправе, добити модерну градску пијацу.

Реконструкција зелене пијаце у центру града финансира се из дугорочног кредита ЈКП „Шумадија“.

Пројектом је предвиђена изградња подземне гараже, нових млечних павиљона, надстешнице којом ће бити покривене тезге на којима ће се продавати воће и поврће.

На око 10 хиљада квадрата, нова зелена пијаца дочекаће и продавце и купце са потпуно измењеним изгледом.

Простор ће бити функционалан и у складу са посебним стандардима.

У овај објекат се деценијама није улагало, подсетио је директор ЈКП „Шумадија“ Немања Димитријевић и додао да ће ово градско предузеће настојати да зграда буде изграђена у планираном року.

Зграда тржнице на градској зеленој пијаци која представља део значајног културно-историјског наслеђа у оквиру „Милошевог венца“, а која је изграђена још 1929. године, сачуваће свој аутентични изглед.

Рок за завршетак радова је седам месеци.

Поред реконструкције саме тржнице, зелене пијаце и партера превиђена је и изградње нове гараже која ће имати преко 50 места за паркирање.

Осим тога, биће реконструисан и парк око пијаце.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *