За ученике Музичке школе настава у неколико објеката

Ученици и родитељи са нестрпљењем очекују почетак нове школске године.

У складу са епидемијом корона вируса, али са циљем да се на најбољи начин организује настава и избегне ширење инфекције и заражавање Ковидом 19, Министарство просвете, науке и технолошког развоја размотрило је све околности и проследило упутства и смернице о организовању наставе у новој школској години.

У Музичкој школи „Др Милоје Милојевић“ наводе да су потпуно спремни за почетак нове школске године.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја проследило је стручна упутства за организовање наставе у предстојећој школској години основним и средњим школама, високошколским установама, али и Заједници музичких и балетских школа у Србији.

Настава у музичким школама широм Србије одвија се на два нивоа школовања, на основно и средње образовање, а реализује у оквиру индивидуалне и групне наставе.

У складу са препорукама надлежног министарства колектив Музичке школе „Др Милоје Милојевић“ организоваће наставу у новој школској години не само под окриљем школе, већ и у неколико других објеката.

Већина родитеља ученика средње и основне Музичке школе изјаснила се да њихова деца од почетка школске године долазе у школу и наставу похађају у непосредном раду са својим професорима.

Групна настава у оквиру формираних одељења, највише до 16 ученика, биће организована у учионицама уз поштовање свих прописаних мера заштите.

Часови ће трајати 30 минута, а након сваког часа планирана је пауза од 15 минута за проветравање, брисање и дезинфекцију учионица.

Имајући у виду делатност музичких школа, за одређене предмете неопходно је омогућити певање ученика на часу групне наставе.

То се, првенствено, односи на часове солфеђа и традиционалног певања.

Сви ученици ће бити у обавези да носе маске или визире и одржавају потребну физичку удаљеност у циљу очувања здравља услед епидемије корона вируса.

Уколико се епидемиолошка слика буде погоршала током јесени и зиме у Музичкој школи „Др Милоје Милојевић“ наводе да су у потпуности спремни за организовање онлајн наставе.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *