Заједнички пројекти Економског, Правног и Агрономског факултета са општином Кнић

Економски, Правни и Агрономски факултет Универзитета у Крагујевцу потписали су уговор о сарадњи са општином Кнић, са циљем да реализују заједничке пројекте у области економије.

То ће, како тврде, омогућити стручно решавање проблема и унапредити развој ове шумадијске општине.

Општина Кнић и ове три високошколске установе су већ сарађивале, али је сада, како кажу, та сарадња проширена.

Четворопартнерски уговор о сарадњи између општине Кнић и Економског, Правног и Агрономског факултета Универзитета у Крагујевцу, потписан је са намером да се уђе у реализацију заједничких пројеката.

Потписници су сложни у ставу да Универзитет у Крагујевцу има много тога да понуди општини Кнић.

Удружено конкурисање код домаћих и међународних извора финансирања, циљ је заједничке сарадње, рекао је декан Економског факултета у Крагујевцу, проф. Петар Веселиновић.

Сарадњом је предвиђена и размена информација и искустава из области економије, права и агрономије, као и организовање научних и стручних скупова о актуелним темама које су значајне за општину Кнић и три факултета Универзитета у Крагујевцу.

Како је најављено, већ у фебруару 2019. године потписници уговора ће организовати саветовање на тему “Савремено задругарство у Србији”.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *