Запис о Даринки у Малом ликовном салону

Део програма Октобарских свечаности чини и поставка у Малом ликовном салону – Запис о Даринки чувеног уметника графике Лазара Вујаклије.

До 15. октобра изложена је мапа графика из Збирке Одељења за историју уметности Народног музеја Крагујевац. То је јединствена прилика да публика и стручна јавност први пут виде дело у целини.

Лазар Вујаклија је рођен 1914. године у Бечу. О ликовној уметности учио је од Петра Добровића. Радио је као графички радник. Шира јавност га памти као аутора бројних мурала, графика, нарочито оних које су красиле уџбенике у некадашњој Југославији. Преминуо је 1995. године у Београду. Серија графика изложена у Малом ликовном салону датира из 1969. године.

Званично отварање поставке је изостало, али не и присуство публике која је претходних дана долазила и са стрпљењем испоштовала све препоручене епидемиолошке мере.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *