Запослени у ФЦА Србија на плаћеном до 18. маја

Запослени у компанији Фијат Крајслер Аутомобили Србија су до краја следеће седмице на плаћеном одсуству, али још увек не зна да ли ће, након дуже паузе, 18. мај за њих бити први радни дан.

Од сутра део радника биће ангажован на припреми услова за почетак рада.

У Самосталном синдикату ове компаније објашњавају да је реч о спровођењу општих и посебних мера превенције, како би се када производња почне, запослни заштитили радника од корона вируса.

Због епидемије Корона вируса и процене да фабричке хале могу да постану жариште епидемије, запослени у крагујевачкој фабрици Фијат Крајслер Аутомобили Србија су до краја седеће недеље на плаћеном одсуству.

Још увек је непознаница да ли ће се сви радници вратити на посао 18. маја.

Од сутра, један број радника биће ангажован на припреми фабричких погона за наставак рада.

На улазу у фабрику налази се Ковид амбуланта, запослени ће на самом улазу морати да дезинфикују руке, а биће им и измерена телесна температура.

У овој синдикалној организацији подсећају да су радници у крагујевачкој фабрици на плаћеном одсуству због епидемије Ковида 19 у Србији, али и због ситуације на тржиштима на којима продаје аутомобиле.

Возила из Крагујевца највише се продају у Италији, Шпанији и Француској, које су највише погођене пандемијом, па наставак производње добрим делом зависи од смиривања епидемије у тим државама.

Према писању новинских агенција, компанија Фијат Крајслер Аутомобили пријавила је да је у првом тромесечју ове године забележила губитак од 1,7 милијарди евра, услед наглог пада продаје возила због последица пандемије.

Фијат Крајслер процењује да ће утицај кризе на пословање у другом тромесечју бити још већи.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.