Запослени у Водоводу и канализацији радно на Светски дан заштите животне средине

Светски дан заштите животне средине крагујевачки Водовод обележио је радно, организовањем бројних активности на Грошничком језеру. Очишћено је приобаље језера Грошница и том приликом прикупљено преко 70 врећа различитог отпада.

У кругу акумулације Грошница посађене су и три саднице платана.

Упркос техничко-технолошком напретку, урбанизацији и развоју цивилизације, скоро половина становника планете још увек се суочава са недостатком приступа здравствено исправној води за пиће и одсуством елементарних услова санитације.

До 2030. године сваки житељ планете мора да има приступ квалитетној, здравствено исправној води за пиће.

Крагујевац данас за 24 сата потроши до 55 милиона литара воде, а у водоснабдевање су укључена сва три система – Гружа, Грошница и Моравски водоводни систем.

Крагујевачки Водовод прикључио се кампањи обележавања Светског дана заштите животне средине и организовао чишћење приобаља језера Грошница.

Град Крагујевац сваке године издваја значајна средства за удружења која се баве заштитом животне средине, како би својим радом помогли у решавању еколошких проблема у граду.

Иначе, у оквиру акције обележавања Светског дана заштите животне средине, акумулација Грошница постала је богатија за три саднице платана.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.