Заставина амбуланта ради и у ванредном стању

Завод за здравствену заштиту радника Застава спроводи све мере превенције, сви запослени имају заштитну опрему, а дезинфекција установе се обавља више пута у току дана.

За све осигуранике и грађане, Завод сваког радног дана ради у две смене, а суботом од 7 до 18 сати и недељом од 8 до 12 часова.

Сви они који имају симптоме Ковид-19, прегледају се у соби за изолацију, која постоји у оквиру ове Завода.

Од почетка појаве корона вируса, Завод за здравствену заштиту радника Застава прати све препоруке Министарства здравља, па је сходно томе реорганизован рад.

Завод је отворио пет телефонских линија, где осигураници могу да се информишу, али и добију лекарски савет да ли, у складу са здравственим тегобама, треба да дођу на преглед или не.

Сви који имају симптоме Ковид инфекције, као што су висока температура, сув кашаљ и отежано дисање, прегледају се у соби за изолацију која постоји у оквиру Медицине рада.

Уколико се докаже да постоји сумња на корона вирус, пацијенти се упућују у Амбуланту за фербилна стања и респираторне инфекције Дома здравља.

Без обзира на опсежну реорганизацију које су спровели, у циљу спречавања уласка вируса у Завод, свакодневни рад са пацијентима функционише нормално.

Све специјалистичке службе у Заводу раде, тако да пацијенти са другим обољењима могу бити збринути.

Путем телефона, са специјалистичким службама или преко примарне заштите, пацијенти добијају сва обавештења и уколико је то неопходно, по савету лекара, долазе на преглед у Заставину медицину рада.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *