Увођење здравих навика у исхрану, као и важност редовних оброка код малишана, биле су теме предавања поводом Светског дана хране које је одржано у Основној школи „Милутин и Драгиња Тодоровић“.
Предавање о здравој и правилној исхрани организовао је Институт за јавно здравље.
Ученици четвртог разреда су, након предавања уз помоћ учитеља правили здраве оброке од воћа.
Након завршеног кулинарског посла, јежеви од јабуке и грожђа, као и делфини од банане, или ражњићи од комадића воћа, постали су ужина ђацима који остају након часова у боравку.
Поједини четвртаци већ дуго воде рачуна о исхрани, док се други тек од скоро одричу нездравих грицкалица за ужину.
Тема правилне и здраве исхране у основношколском узрасту, свакодневно се, кроз разне активности, покреће у Основној школи „Милутин и Драгиња Тодоровић“.
Центар за промоцију здравља Института за јавно здравље Крагујевац промовисаће здраву и правилну исхрану у основним школама током читавог месеца.
План крагујевачког Института за јавно здравље је да осим основних школа у програм уврсти и предшколске установе, где ће се са малишанима у интерактивним радионицама разговарати о здравим и правилним навикама у исхрани.
Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.