Због великог интересовања вакцине стижу у Дом здравља

Пандемију корона вируса када се из дана у дан повећава број заражених пацијената додатно ће угрозити појава сезонског грипа, сматрају лекари.

За грађане који су обавили имунизацију, посебно старије суграђане и пацијенте који болују од хроничних болести, вакцина има велики значај, јер ће у зависности од њиховиг имунитета ублажити или избећи обољевање од сезонског грипа.

У крагујевачком Дому здравља било је велико интересовање за примање вакцине а још 3 600 људи који су старији од 65 година чека на имунизацију.

Сезонски грип је током прошле године у периоду од новембра до краја јануара прележало преко хиљаду триста Крагујевчана.

Тај број би несумљиво био много већи да бројни суграђани нису обавили имунизацију коју лекари препоручују посебно хроничним болесницима и људима у трећем добу.

Посебно осетљива популација је радно ангажовано становништво које се свакодневно сусреће са великим бројем људи.

Залихе четворовалентне вакцине које су у Дом здравља стигле из Торлака су истрошене а на листи чекања је преко 3 600 грађана који имају више од 65 година а који нису примили вакцину.

Симптоми сезонског и корона вируса су слични.

Бол у мишићима и костима, повишена температурa, инфекција респираторних органа и кашаљ карактеришу вирусе који могу озбиљно да наруше здравље људи.

Јачање имуног система путем исхране и уношење витамина, неизостанно ношење заштитне опреме, дезинфекција затвореног простора су превентивне мере о којима се интензовно свакодневно говори.

У ово доба године,традицинално окупљање на породичним слављима требало би потпуно искоренити јер је то добар начин да се избегне веће заражавање.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *