Здрава породица, насмејана породица

Свечаним уручењем награда најбољима на конкурсу “Здрава породица, насмејана порододица“ на који су учесници слали кратке приче, анегдоте и шале, Саветовалиште за брак и породицу које функционише при Центру за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“ обележило је 15. мај – Међународни дан породице.

Генерална Скупштина Уједињених нација је 1993. године установила Међународни дан породице и од тада се у целом свету обележава различитим манифестацијама.

Саветовалиште за брак и породицу, при Центру за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“, уз подршку града Крагујевца, десети пут је обележило овај значајан датум.

Ове године, сходно новонасталој ситуацији када су приоритети очување здравља и превенција од Корона вируса, идеја и циљ обележавања овог Међународног дана био је да се истакне значај породице, али и промовишу породичне снаге и вредности.

Поводом Међународног дана породице на фејсбук страници Саветовалишта за брак и породицу био је отворен конкурс за све грађане који су слали кратке приче, анегдоте и шале на тему „Здрава породица, насмејана породица“.

На конкурс је пристигло укупно 26 прича. Три породице које су добиле највише лајкова на Фејсбук страници награђене су вредним поклонима.

Прво место освојили су Александра Петровић и Стефан Китић из вртића Цицибан, друго место припало је Ани Живковић, а треће Невени Вајић.

Поред локалне самоуправе, конкурс су подржале и Предшколска установа “Ђурђевдан”, агенција “Супер мама” и Удружење “Сидро”.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.