Здрави темељи за развој спорта

Преузимањем оснивачких права над фудбалским, одбојкашким, рукометним и ватерполо клубом Раднички, локална самоуправа поставила је здраве темеље за развој спорта у граду, рекао је гостујући у „Епицентру“ Радио телевизије Крагујевац Никола Урошевић, помоћник градоначелника за спорт.

Он сматра да крагујевачки спорт иде узлазном путањом и да ће клубови и појединци из године у годину постизати боље резултате.

Преузимање оснивачких права био је једини начин да локална самоуправа спречи гашење Фудбалског клуба Раднички 1923, чија су дуговања у марту 2016. године износила око 185 милиона динара, док данас та цифра износи 30 милиона динара.

С обзиром на то да се овај пилот пројекат испоставио као добар, исти модел примењен је и на одбојкашки, ватерполо и рукометни клуб, објашњава Никола Урошевић, помоћник градоначелника за спорт.

Урошевић сматра да крагујевачки спорт иде узлазном путањом и да ће клубови и појединци из године у годину постизати боље резултате.

Према Урошевићевим речима, остали клубови у Крагујевцу, који нису под ингеренцијом локалне самоуправе, могу да рачунају на подршку града кроз пројектно финансирање.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.