Жељку Зиројевићу титула академика СКАНУ

Српска Краљевска Академија научника и уметника има циљ да после 126 година, настави да испуњава задатке и обавезе некадашње Српске Краљевске Академије основане 1886. године а угашене на почетку Другог светскoг рата.

Данашња Српска Краљевска Академија научника и уметника преузела је обавезу да ове циљеве реализује у савременим условима, у којима се налази српски народ у расејању и у његовој матици, Републици Србији.

Од недавно, СКАНУ је добио још једног члана: Крагујевчанина Жељка Зиројевића због његовог дугогодишњег научно истраживачког рада и залагања у очувању историјског наслеђа.

Историја је учитељица живота, историјске истине не могу се сакрити ни прекројити.

Суду историје смо подложни сви а наше је да из грешака извучемо поуке.

Славна Српска војска је у Првом и Другом светском рату одбранила част и слободу свог народа, а њени потомци су ти који треба да очувају успомену на хероје.

То је само једна од многобројних тема којима је посвећен научни рад Жељка Зиројевића, публицисте и аутора многобројних историјских истраживачких радова.

Додела звања академика Српске Краљевске Академије научника и уметника за њега је престиж и потврда дугогодишњег труда, јер на тај начин своје звање ставља у службу знања, речено је на пријему у Скупштини града поводом избора и именовања Зиројевића у јединствено Удружење стваралаца.

Жељко Зиројевић овом приликом је објавио да титулу посвећује и поклања земљи, граду Крагујевцу, као и Републици Српској.

Зиројевићево следеће дело биће историјски роман.

Иначе, Жељко Зиројевић је и председник 137 хиљада чланова СУБНОР-а Крагујевца и Шумадије.

Српска Краљевска Академија научника и уметника је јединствено удружење стваралаца из научно технолошких, био медицинских, пољопривредних, физичко математичких области, и свакако духовних, али и уметничких, историјских, друштвено политичких и економских наука, екологије, маркетиншких умећа.

Због тога су одредили циљ да буду својеврсно сабориште свих којима су наука и иновације животна преокупација.

Академија ће помагати у представљању и афирмацији таквих стваралаца и њихових оствaрења.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *