„Жикина шареница“ у Крагујевцу

Ђурђевданске свечаности поводом дана града употпунило је и емитовање емисије „Жикина шареница“.

На платоу испред зграде града Крагујевчани су пратили програм уживо у коме су учествовали бројни суграђани.

Аутор популарног програма овог викенда Србији представља Крагујевац, а камере шаренице биће и сутра фокусиране на прославу Дана града.

Сцена на малом екрану коју гледаоци емисије „Жикина шареница“ добро познају уживо изгледа потпуно другачије.

У реалном абијенту заузима много већи простор. Неупоредиво је и већи број људи који реализује програм, односно ова ТВ екипа има око 50 чланова.

Концепт емисије је једноставан. Током гостујућих снимања, промовише се место где борави Жика са својом шареницом. Тако су се у Крагујевцу, на подијуму смењивали наши музичари, у позадини – љубитељи фића са својим аутомобилима, млади спортисти обучени у дресове чекали су свој тренутак за наступ.

Водитељ Живорад Николић разговарао је са Крагујевчанима који су укључени у културни и јавни живот нашег града. Снимање емисије пратили су знатижељни пролазници.

За емитовање емисије ангажовано је бројно техничко особље националне телевизије, а у репортажним колима Крагујевчанка Маријана Петровић режирала је Ђурђевданско издање „Жикине шаренице“ овога пута из родног града.

Крагујевац је у Србији препознатљив по бројним врсним музичарима који годинама промовишу песме из Шумадије и негују изворну и староградску музику.

Популарна емисија сутра мења локацију у Крагујевцу. На Ђачком тргу испред Прве гимназије биће смештена сцена Жикине шаренице у којој ће, како сазнајемо бити гости добитници овогодишњих признања Града Крагујевца, али и учесници сутрашњих централних манифестација поводом Дана града.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *