Живот у боји: Огледалце моје

Јасно је да је човек свој одраз прво угледао у мирној површини воде.  Ко је направио прво огледало историја није забележила. Данас је незамислив живот без погледа у огледало.

С обзиром на то колико времена савремени човек проводи улепшавајући фризуру, гардеробу, детаље, слободно се може рећи да се одвија живот у огледалу.

Због те перцепције сопственог изгледа, па потом и пажње која се придаје томе како нас виде други, вековима се неуморно троши превише времена, превише снаге.

Зашто је људима неопходна што лепша слика и порука која се шаље околини и да ли се огледа само спољашност из те равне површине?

Данас не постоји кућа без огледала. Женска ташна, лифт или козметички салон, продавница гардеробе, обуће, позоришна или тв шминкерница без овог реквизита не постоје.

Постоје и незамисливе уметности без огледала. Попут балета. Можда на најлепши начин користе огледала…

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *