Значајан раст грађевинске индустрије у годинама пандемије

Грађевинска индустрија Србије последњих година бележи значајан раст.

Без обзира на пандемијске услове, привредни субјекти из овог сектора су током претходне две године постигли знатно боље резултате.

Број издатих грађевинских дозвола који константно расте, јасан је показатељ успона сектора грађевинске индустрије у последњих шест година на територији Шумадије и Поморавља.

Највећи раст је забележен 2020. у којој је, у односу на 2019. издато 25% више грађевинских дозвола, док је тај број у 2021. достигнут у првој половини септембра.

Грађевинско предузеће „Градинг“ из Параћина пример је добре праксе и успешног пословања и током пандемије корона вируса.

Ова фирма је за три деценије постојања изградила 10.000 станова у Србији, а у последњих шест година у Крагујевцу је изграђено 400 стамбених јединица.

Грађевински сектор се сматра једним од главних извора економског раста.

Доприноси развоју неколико десетина индустриjских грана и директно или индиректно запошљава велики број људи, чиме доприноси смањењу стопе незапослености.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *