ЗЗШ: Крагујевац је био град спорта

У време претходне власти Крагујевац је био град спорта у региону, рекао је лидер Заједно за Шумадију, Верољуб Стевановић и додао да је за финансирање клубова у том периоду годишње издвајано 230 милиона динара.

Сада се издваја далеко више, али без јасне визије развоја спорта, сматра Стевановић.

У Заједно за Шумадију наглашавају да се њихова визија развоја спорта у потпуности разликује од визије садашње власти, уз напомену да су кроз развој професионалног спорта успели да промовишу Град и мотивишу децу да се баве спортом.

У Заједно кажу да је за време њиховог мандата реконструисан стадион “Чика Дача”, сређена хала “Језеро” и унапређена кошарка, тако да су крагујевачки ошаркашки тимови учествовали и у АБА лиги.

Намеру Заједно за Шумадију, према речима Стевановића, препознао је и Саша Стевановић, некадашњи голман ФК “Раднички”, који је представио своју визију развоја фудбалског клуба, стратегију и организацију.

Визија развоја спорта Заједно за Шумадију, како је најављено, између осталог, обухвата реконструкцију стадиона „Чика Дача“ и изградњу велике хале, какву Крагујевац заслужује.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *