Боља будућност за Шумадију

Свечаним полагањем камена темељца, почела је изградња индустријског комплекса „Mind park“ инвестиције која се гради домаћим капиталом.

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је почетку изградње комплекса и овом приликом истакао да је ће грађани Шумадије у наредних годину дана од инвестиције у Собовици осетити неупоредиво бољи стандард.

На питање новинара Телевизије Крагујевац колико ова инвестиција доноси просперитет за град и Шумадију, Александар Вучић је одговорио да је Сименс тренутно највећа и најважнија инвестиција у Србији.

Широм земље у некој од 400 немачких фирми ради 50 хиљада грађана, а улога Сименса је најзначајнија, оценио је председник Србије.

На наша питања: да ли Фијат остаје у Србији, Александар Вучић је одговорио потврдно и да је то сада сасвим извесно.

Телевизија Крагујевац овом приликом сазнаје и став председника о финансирању Центара изврсности, чија је изградња тренутно у застоју.

Председник Вучић је за Телевизију Крагујевац изјавио да ће држава сигурно наставити финансирање Центара, који су у склопу крагујевачког Универзитета, као и да ће Влада Републике Србије помагати рад Универзитета у Крагујевцу који је држави, како је рекао Вучић од изузетног значаја, јер ће инвеститори попут престижног Сименса упошљавати велики број стручно образованих људи.

Због тога је, закључио је Вучић, држави у интересу што бољи рад Универзитета, као и Центара изврсности.

Ускоро опширније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *