Декан ФМН угостио студенте из Немачке

Студенти фамације са Универзитета у Хамбургу бораве у Крагујевцу, са циљем да се кроз предавања и радионице, упознају са системом студирања у нашој земљи, радом крагујевачког Универзитета, радом стручних установа које су од великог значаја за фармацију.

На Факултету Медицинских наука, упознали су са крагујевачким колегама, будућим фармацеутима и наставним програмом ове високошколске установе.

Посету колега из Немачке организовали су студенти фармације из Крагујевца уз подршку матичног факултета и града. Овом приликом, упознали су се са нашом земљом и градом,разменили искуства са са студентима Универзитета у Крагујевцу, стручним установама и системoм студирањем у Србији. Тим поводом, декан Медицинског факултета у Крагујевцу, приредио је пријем.

Програм размене студената одувек је међу младим будућим академцима омиљен, и то на свим континентима.То је драгоцено искуство, јер се непосредно упознаје култура других земаља и увећава лично искуство кроз путовања. Студенти из Хамбурга у Србији су усвојили и фармаколошке новине.

Током боравка у Крагујевцу, студенти из Немачке обављају практичан рад у виртуелној апотеци на Факултету медицинских наука а пратили су предавања у Центру за кардиоваскуларна истраживања.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *