Други међународни фестивал: Кухиње света

Фестивал националних кухиња, хране и опреме за припрему и сервирање намирница под називом “Кухиње света” одржан је у Заставиној башти у Крагујевцу.

На фестивалу се представио велики број међународних компанија и произвођача док су посетиоци могли да виде и дегустирају разноврсне производе и специјалитете домаће и стране производње.

Други међународни фестивал “Кухиње света” након Београда одржан је у Крагујевцу на отвореном простору Заставине баште.

Фестивал је сајамског карактера и има за циљ презентацију целог процеса у спремању хране, од зрна до трпезе.

У Заставиној башти представило се више од 30 излагача, великих међународних компанија и произвођача посуђа и опреме за припрему и сервирање хране.

Куварске презентације, разноврсна јела, производи од шампињона, воћа, ракија, сладоледа, све су то посетиоци имали прилике да виде и дегустирају на једном месту.

За велики број изложених производа домаће фирме су на многобројним такмичењима у иностранству освојиле престижне награде за квалитет, рецепт и дизајн.

Током целог дана промовисана су национална јела, органски производи и здрав начина исхране.

Тако су се у Крагујевцу окупили кувари, нутриционисти, доктори, блогери и сви који су на неки начин повезани са храном као једним од најбитнијих сегмената живота.

Разноврстан програм обогатила су предавања и радионице у организацији Привредне коморе Србије.

Своје представљање на фестивалу имале су и винарије које су на дегустацију донеле своја најбоља вина произведена у Србији.

Производима од ароније, меда, меса и сира нико није могао да одоли, посетиоци су пробали нека јела за која нису ни слутили од чега су направљена.

Заставина башта била је отворена за све заинтересоване Крагујевчане током целог дана.

Љубитељи хране записивали су рецепте и по први пут пробали нека јела и напитке изложене на многобројним штандовима.

Међународни фестивал одржан у Крагујевцу подржали су и помогли Привредна комора Србије, Шумадијски управни округ, ХоРеKа асоцијација и град Крагујевац.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

One thought on “Други међународни фестивал: Кухиње света”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *