Два минута после поноћи у Крагујевцу рођена прва беба у Православној новој години

У крагујевачком Клиничком центру, два минута после поноћи, рођена је прва беба у Православној новој години.

Дечака тешког 3 килограма 160 грама и његову маму посетила је чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту Гордана Дамњановић.

Том приликом, породиљи је уручена поклон честитка у износу од 100 хиљада динара и симболична корпа са воћем.

Највећа радост за сваку породицу је рађање детета. Дечак који је на свет дошао два минута након поноћи, друго је дете у породици која је добила најлепши новогодишњи поклон.

Током порођаја није било компликација, а сада се и мама и беба осећају одлично.

Већ по традицији, град прворођеној беби додељује поклон честитку у износу од 100 хиљада динара и корпу пуну воћа, као симбол здравља.

Министарство демографске и популационе политике са својим мерама, као и град Крагујевац, мотивишу младе људе да постану родитељи.

У локалној самоуправи подсећају да град значајну пажњу поклања унапређењу друштвене бриге о деци, уз напомену да у крагујевачком Клиничком центру изузетно успешно ради Центар за биомедицински потпомогнуту оплодњу.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *