Гордана Петронијевић – несебична помоћ корисницима

Удружење стручних радника Социјалне заштите сваке године додељује Повељу за ванредне доприносе за унапређење социјалне заштите у нашој земљи.

Ове године друга награда у Србији припала је Гордани Петронијевић запосленој у Центру за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“.

Кроз Саветовалиште за брак и породицу на годишњем нивоу прође преко 500 корисника.

Успех крагујевачког саветовалишта документују подаци да је више од 60 одсто случајева проблема у породичним односима решено.

Добитница признања, Гордана Петронијевић, има радно искуство дуго 28 година.

У раду са корисницима услуга Центра за социјални рад „Солидарност“ и Центра „Кнегиња Љубица“ постигла је изузетне резултате.

У третману починилаца насиља у партнерским односима сваког понедељка ради са странкама које имају овај социјални проблем.

Ангажована је у програму предбрачног саветовалишта. Ауторка многобројних стручних радова из области социјалне политике.

Све то условило је награду која је установљена 1994. године а Петронијевићева је једна од ретких у Србији која је према оцени својих колега номинована за ово значајно признање.

Богата каријера после завршених студија Политичких наука и звање специјалисте за медијацију потврђују добри резултати рада које је постигла као руководилац у Саветовалишту за брак и породицу.

Крагујевачко саветовалиште препознатљиво је у Србији.

У многобројним примерима пресудно су утицали на очување целовитости породица које имају бројне потешкоће.

Са корисницима поред Гордане Петронијевић у саветовалисту ради и психолог.

Осим корисника који имају проблем са насилним партнерским односима саветовалиште ради и са мајкама које су у разведеном браку или је поступак развода у току.

Сваке године Центар за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“ издаје часопис „Саветовалиште“ који уређује Гордана Петронијевић.

Ангажована је и у Националној мрежи за третман починилаца насиља у партнерским односима у породици „ОПНА“ којy чине запослени из 12 организација и Центара за социјални рад осам градова Србије, међу којима је и Крагујевац.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *