Градски парламент прогласио добитнике Ђурђевданских награда

Редовна 24. седница Скупштине града Крагујевца одржана је данас.

Иако је првобитно било планирано 18 тачака, о којима је требало одборници да се изјашњавају, дневни ред је на почетку седнице проширен за још шест тачака.

Прва тачка дневног реда односила се на Одлуку о годишњој награди града Крагујевца, Ђурђевданској награди за 2018. годину.

Оборничка већина усвојила је свих шест предлога добитника Ђурђевданске награде, која ће лауреатима бити уручена на свечаној седници за Дан града.

Одборници дела опозиције остали су при ставу да не учествују у раду локалног парламента.

Ђурђевданска награда, у области хуманитарног рада, биће уручена Горици Димитријевић; за област новинарства др Јелени Тијанић; за област образовања Катарини Вељковић; Братиславу Милановићу за област приватног предузетништва; Срећку Отовићу за постигнуте спортске подвиге и Мирку Демићу за област уметности.

Највеће признање Града Крагујевца додељује се за остварене резултате у различитим областима друштвеног живота током 2018. године.

О лауреатима је говорила чланица Градског већа, Гордана Дамњановић, која се одборницима локалног парламента обратила у име комисије са тешким задатком, да од великог броја приспелих предлога одабере шест најуспешнијих.

Одборници су једногласном већином усвојили предлоге аката из области просторног и урбанистичког планирања.

Плановима детаљне регулације обухваћене су: две радне зоне: Индистријска зона Крагујевац и радна зона Лепеница, потом улица Драгојла Дудића и Основна школа Милутин и Драгиња Тодоровић.

Поред предлога плана генералне регулације „Насеља Страгари“, на данашњој седници су усвојени и предлози одлука о изради измена Планова детаљне регулације: „Радне зоне Феникс“, „Радне зоне Крагујевац и Зоне пословања – Петровачка магистрала“, као и измене и допуне Плана генералне регулације насеља Белошевац и Ждраљица.

Иако је део локалне опозиције остао при ставу да не учествује у раду локалног парламента, одборничка питања, поставили су одборници опозиционих странака Едис Дургутовић и Славољуб Брадоњић.

Парламент је усвојио и предлог одлуке о изменама назива појединих улица, извештаје о раду и пословању градских установа и предузећа као и предлоге одлука о усвајању: Плана јавног здравља Крагујевца за период 2019-2026. године и Оперативног плана за одбрану од поплава на територији Града.

Свечана седница локалног парламента поводом обележавања Дана града, на којој ће присуствовати и гости Крагујевца, биће одржана на Ђурђевдан, 6. маја.

Седница ће традиционално бити одржана у Старој скупштини и ово заседање Радио телевизија Крагујевац преносиће уживо.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Градски парламент прогласио добитнике Ђурђевданских награда”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *