ГТО Крагујевац имала успешан наступ у Софији

На недавно одржаном Сајму туризма у Софији, Градска туристичка организација Крагујевац представила је туристичке потенцијале Града и околине.

На овом међународном сајму представило се 380 излагача из 25 земаља.

Међу бројним туристичким организацијама из Србије, Крагујевац су представљали запослени у ГТО који су на овом сајму учествовали четврти пут.

Град Крагујевац је на туристичкој мапи наше земље препознатљив као престоница модерне Србије.

Културно-историјски споменици, богато индустријско наслеђе, туристички потенцијали сеоских домаћинстава, ловни туризам и гастрономска понуда Шумадије само су део широке палете која је предстаљена на Међународном сајму туризма у Софији.

Градска туристичка организација настоји да у Крагујевац дође што већи број туриста, посебно странаца.

Бугарски држављани традиционално долазе у Србију у великом броју, посебно у време новогодишњих празника.

Разговор са представницима бугарских туристичких агенција, који су заинтересовани за организовање посета туриста из ове суседне земље, Крагујевцу је од немерљивог значаја.

Велико интересовање посетилаца Међународног сајма туризма у Софији привукла је презентација ракија из Шумадије.

Једна од значајнијих атракција је и „Шумадијски пут ракије“ с обзиром на то да је тај алкохолни напитак бренд овог краја Србије.

Током предстојећег викенда, у Београду ће бити организован Међународни сајам туризма.

Градска туристичка организација Крагујевац традиционално учествује на овом сајму.

Шумадијски произвођачи ракије имаће запажен наступ и презентацију својих производа, а домаћини који се баве сеоским туризмом представиће потенцијале сеоских средина.

Добра искуства са оваквих манифестација говоре да су сајмови најбоље место за пословне контакте.

Познанства и договори о будућој сарадњи, на Међународном сајму туризма у Београду, до сада су се показали као веома значајни, тврде у Градској туристичкој организацији.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *