Интерактивни час о безбедности у саобраћају

У циљу подизања свести о важности поштовања прописа у саобраћају, Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, у сарадњи са Економским факултетом Универзитета у Крагујевцу, организовала је интерактивни час за студенте и средњошколце у оквиру својих превентивних активности.

Најбољи српски аутомобилиста, Душан Борковић, говорио је о безбедном понашању у саобраћају.

Основа безбедности младих возача у саобраћају је унапређење саобраћајног образовања и промена ставова.

Превентивним активностима се утиче на свест о проблему безбедности младих у саобраћају.

У оквиру интерактивног часа, који је организовала Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, најбољи српски аутомобилиста, Душан Борковић, је у разговару са студентима и средњошколцима разменио искуства о безбедном понашању у саобраћају.

Анализа стања безбедности у саобраћају, за 2018. годину, указује да је успостављен тренд смањења саобраћајних незгода.
У прошлој години било је 660 мањих саобраћајних незгода, шест одсто особа мање је погинуло и готово 600 људи мање повређено.

Неопходно је да млади схвате колико је важно поштовати саобраћајне прописе, јер тиме чувају, не само свој, већ и живот осталих учесника у саобраћају.

Апелује се на све родитеље да правилно превозе своју децу у предвиђеним седиштима, као и да сами, обавезно, везују појасеве, како би били позитиван пример својој деци.

Најчешћи узроци настанка саобраћајних незгода су прекорачење брзине, вожња под дејством алкохола и неправилна вожња.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *