Интернационални фестивал уметника хармонике од 11. до 16. новембра

Интернационални фестивал уметника хармонике, један од највећих и најпрестжнијих фестивала класичне хармонике, одржава се у Крагујевцу од 11. до 16. новембра.

На овом међународном фестивалу солиста, традиционално наступају победници највећих светских такмичења хармоникаша између два Фестивала.

Крагујевачка публика традиционално има јединствену прилику да на једном месту види најбоље светске уметнике на хармоници, најновије програме, али и актуелна педагошка достигнућа у овој области.

Организатори кажу да ове године наступа петоро солиста и један камерни ансамбл.

Крагујевац је град специфичан за хармонику, кажу организатори и наглашавају да Интернационални фестивал уметника хармонике подстиче развој и Музичке школе и посебног одсека на крагујевачком Филолошко-уметничком факултету, јер су на овој фестивалској манифестацији до сада наступали готово сви светски најцењенији професори хармонике, попут Липса, Семјонова, Дмитријева, Шарова, Шишкина.

Србију на овом међународном фестивалу представља 17-годишњи Лука Симић, победник Светског трофеја 2018. у категорји јуниора.

Сви концерти биће у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије са почетком од 20 часова.

Организатор Интернационалног фестивала хармонике који се одржава још од 1988. године је Музички центар АД Либитум, под покровитељством града Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *