Изградњом Државног дата центра мења се слика Крагујевца

Николић: Изградњом Дата центра мења се слика Крагујевца

Градоначелник Радомир Николић је рекао да се изградњом Државног дата центра мења слика Крагујевца и да град добија на важности.

Према његовим речима, одлуком да се секундарни дата центар налази у Крагујевцу, центар Шумадије добија још већи регионални значај.
Крагујевац сада поред индустрије постаје и ИТ град, нагласио је Николић.

Градоначелник је подсетио да у септембру почиње изградња Градског дата центра, у који ће Кинеска влада уложити два милиона евра.

Јовановић: Дата центра у Крагујевцу у првих 10 у свету

Државни дата центар у Крагујевцу биће у рангу првих 10 у свету по капацитету и карактеристикама, најавио је директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, Михаило Јовановић.

Потписани меморандуми

Николић је рекао да су у Крагујевцу данас потписана и три меморандума о разумевању са компанијама Мајкрософт, Оракл и Банком Поштанска штедионица, које тиме постају прве комерцијалне компаније које показују намеру да своје податке чувају у овом центру.

Уместо камена темељца, временска капсула постављена у рек орман

Почетак изградње Државног дата центра у Крагујевцу означен је симболичиним полагањем временске капсуле са жељама крагујевачких гимназијалаца у „рек“ орман.

Реч је о металном орману у коме се иначе налази ИТ опрема у дата центру или серверској соби.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

One thought on “Изградњом Државног дата центра мења се слика Крагујевца”

  1. Da li će biti radnih mesta u Drzavnom data centru?Ja sam inače Diplomirani fizičar na birou šest godina.I sa radnim stažom od mesec dana.Tuzno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *