Изложба радова ученика Средње стручне школе

Изложба радова ученика Средње стручне школе отворена је у Народној библиотеци „Вука Караџић“.

Циљ изложбе је да се прикаже таленат ученика и подстакну млади људи да крену путем уметности.

На традиционалној годишњој изложби ученици Средње стручне школе у Крагујевцу, смера техничар дизајна ентеријера и индустријских производа, представили су своје најуспешније радове.

Изложене су слике, цртежи, скулптуре, дизајнерска решења, калиграфски радови, фотографије. Радови су настали као плод талента ученика и залагања наставника да им пренесу знање и подстакну да уплове у свет уметности.

Поред ученика и наставника Средње стручне школе, отварању изложбе присуствовали су професори ликовних уметности и представници града. Они су истакли значај креативних потенцијала младих људи који на овај начин промовишу уметност.

На отварању изложбе приређен је пригодан музички програм како би се и на овај начин промовисала уметност код младих. Изложба радова ученика у Народној библиотеци „Вука Караџић“ отворена је до 30. маја.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *