„Кардиограм“ у Малом ликовном салону

Изложба „Кардиограм-ретроспектива архитектонско-урбанистичких конкурса у Крагујевцу“ отворена је у Малом ликовном салону.

Изложба, која представља пројекат Центра за истраживање и одрживи развој архитектуре и урбанизма „Урбанијум“, траје до 19. маја.

Група крагујевачких архитеката, која се у свом истраживању држи конкурсних решења, изложбом „Кардиограм“ желела је да прикаже развој града кроз призму архитеконско-урбанистичких пројеката.

Јединственим приказом, аутори нас воде у виртуелну шетњу. Кардиограм бележи измене у визурама града током времена које се тичу нових објеката, споменика, архитектонских и урбанистичких целина у односу на конкурсе.

Истраживањем аутора обухаћен је период од 1900. године до данас у којем је забележено 35 осцилација. Кардиограм даје упоредни приказ града и различитих стања архитектонско-урбанистичког конкурса.

Циљ изложбе, која је реализована у оквиру манифестације Дани архитектуре у Крагујевцу, је да се поново успостави институција архитектонско-урбанистичког конкурса.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *