Концерт Небојше Максимовића

У наставку овогодишње концертне сезоне, Конвивиум музикум организовао је концерт Небојше Максимовића.

У свечаној Сали Прве крагујевачке гимназије пијаниста се публици представио делима Роберта Шумана и Франца Листа.

Пијаниста Небојша Максимовић са две године почиње да свира клавир, а већ у четвртој уписује Музичку школу “Славенски” у класи Гордане Јовановић.

Средњу музичку школу “Мокрањац” завршава као најбољи ученик у генерацији и наставља школовање на Факултету музичке уметности у Београду где је и магистрирао 2004. године.

Завршио је више мајсторских курсева у Италији код еминентних пијаниста и педагога.

На концертима наступа од своје четврте године и до данас сваком свом наступу даје посебан печат.

Током своје каријере Небојша је освојио многобројна признања у земљи и иностранству, од којих се издвајају прве награде у Београду и Нишу, две треће награде на Међународном такмичењу у Риму и специјална прва награда на Међународном такмичењу “Петар Коњовић” у Београду.

Као посебно признање, пијаниста издваја свој снимак са солистичког концерта у великој сали Коларчевеве задужбине који је постао хит године на “Топ листи класичне музике Радио Београда 2”.

У периоду од 2008-2009. године био је доцент на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, па овај концерт види као представљање пред домаћом публиком.

Небојша Максимовић наступио је у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, у оквиру овогодишње концертне сезоне Конвивиум музикума.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *