Крагујевац спреман за долазак Фолксвагена

Град Крагујевац у сарадњи са Владом Републике Србије реализује неколико пројеката, од којих су најважнији: предстојећа изградња станова за припаднике снага безбедности и Дата центра, изјавио је градоначелник Радомир Николић.

Одговарајући на питање новинара да ли има информација о евентуалном доласку Фолксфагена у Крагујевац, Николић је рекао да је град спреман за било ког инвеститора, јер је захваљујући сарадњи са Владом и Универзитетом, Крагујевац обезбедио неопходне услове великим инвеститорима.

Интересовање страних компанија за подручје Шумадије је све веће, оценио је Николић.

Крагујевац се одувек развијао око привреде, и има значајну индустријску традицију, оценио је градоначелник Радомир Николић.

Стварање повољног привредног амбијента приоритет је локалне самоуправе и убудуће.

У априлу се очекује почетак изградње станова за припаднике снага безбедности, а предстоји и реконструкција окружног затвора, наставак изградње Центара изврсности, изградња Научно- технолошког парка, реконструкција Клиничког центра и изградња Опште болнице коју је и премијерка Ана Брнабић потврдила.

Од великх државних пројеката очекују се нова радна места.

Захваљујући подршци Владе, Крагујевац је уредио своје јавне финансије, а Влада је изградњу инфраструктуре у Собовици помогла са 10 милиона евра.

То су само неки од показатеља заједнички створеног повољног пословног амбијента у Шумадији. Фолксфаген се прижељкује у овдашњој јавности последњих месец дана.

Од инвестиција у овој години градоначелник Крагујевца је најавио: изградњу паркинг гараже у центру града, реконструкцију пијаце, постављање стотину аутобуских стајалишта, и наставак реконструкције школа, вртића и Дома здравља.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *