Љубав и разумевање у осмочланој породици Спасић

Просечна српска породица има двоје или троје деце, ређе се могу наћи парови који имају четворо, а они који имају више од петоро деце представљају праву реткост.

У Србији се интензивно говори о популационој политици јер забрињава чињеница да је у нашој земљи све мање становника.

Породица Спасић из Крагујевца има шесторо деце различитог узраста, а у емисији „Суграђани“, која је на нашем програму уторком од 20 часова, говоре о свом породичном животу.

Ана Спасић, мајка шесторо деце различитог узраста каже да је живот ове породице веома добро организован.

Све обавезе око одгајања деце и кућне послове дели са супругом, својим најважнијим ослонцем.

Спасићи живе у породичној кући, али је простор у коме станују постао тесан, па су подигли кредит и кућу надграђују још једном етажом.

Оба супружника су у радном односу. Иако се свакодневно говори о унапређењу живота породица које имају више деце, Спасићи наводе да нису корисници дечјег додатка и немају никаве бенефите због бројности деце.

Деца у овој породици расту окужена љубављу и разумевањем. Слободно време родитељи углавном проводе са децом, а како кажу воле боравак у природи.

Дарко ради у Хитној медицинској помоћи, а Ана у Индустријској зони у једној приватној фирми, где остварују личне дохотке.

Породични буџет увећава Дарко јер у слободно време свира по крагујевачким кафићима. Крагујевчани га знају и као музичара у групи „Епилог“.

Када се породица окупи, најрадије посећује паркове, језеро или Шумарице. Спасићи сматрају да је у граду потребно више места за спорт, као и паркови за игру деце.

На недавно завршеном конкурсу, који је организовао један портал, Ана је проглашена за најлепшу маму Шумадије.

Спасићи су добили наградно путовање у коме ће уживати сви. На питање хоће ли породица бити увећана за још једног члана стидљиво и уз смешак одговарају – никад се не зна.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *