Међународни месец родитељства

Међународни месец родитељства који реализује УНИЦЕФ са партнерима, обележен је у Крагујевцу породичним даном, у организацији Проширеног састава Мобилног тима.

Ове године акценат је стављен на промоцију подстицајног родитељства, на значај породице у одрастању деце као и на породичне вредности и одговорности деце и родитеља.

Фокус овогодишњег обележавања Међународног месеца родитељства је, скретање пажње јавности на потребе и права деце, посебно оних малишана који су изложени здравственим и психосоцијалним ризицима у одрастању.

На платоу код крста у насељу Палилуле, малишани су могли да се друже, играју уз играчке из Библиотеке, али и да се посаветују са представницима патронаже Дома здравља о правилном начину исхране. Ипак, малишанима се највише свиделе сликовнице и цртање кредама.

УНИЦЕФ, Романипен организација и проширени састав Мобилног тима организатори су овогодишњег породичног дана.

У наредном периоду, у зависности од УНИЦЕФ-ових планова, Организација Романипен и проширени састав Мобилног тима, реализоваће предвиђене садржаје.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *