Mентално здравље основа укупног здравственог стања

Отворен разговор са стручним лицима о проблемима психичке природе, један је од начина очувања менталног здравља.

Осим тога, потребно је променити свакодневне навике и окренути се позитивним вредностима и здравим стиловима живота, развијати блискост, дружити се са пријатељима и упознавати нове.

Ове савете крагујевачки здравствени радници давали су данас суграђанима у оквиру уличне акције организоване поводом Светског дана менталног здравља.

Поводом Светског дана здравља који се обележава данас широм планете, крагујевачки Дом здравља у сарадњи са Саветовалиштем за ментално здравље и Удружењем особа са менталним сметњама „Луна“ организовао је у пешачкој зони акцију дељења едукативног материјала суграђанима.

Здравствени радници желели су да укажу Крагујевчанима да је ментално здравље основа укупног здравственог стања сваког појединца и упознају их са начинима његовог очувања.

У акцији су учествовали и представници Центра та ментално здравље у Тренту и италијанске Асоцијације „Трентино за Балкан“, који су своја искуства у превенцији и лечењу менталних сметњи пренели колегама из Крагујевца.

Програм обележавања Светског дана менталног здравља у Крагујевцу чине и спортска такмичења чланова „Луне“ и других удружења, као и трибина посвећена здравим начинима живота.

У оквиру Сајма здравља у суботу, 13. октобра, на штанду Дома здравља заинтересовани ће моћи да ураде скрининг на депресивне и анксиозне поремећаје и деменцију.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *