На месту куће Ђуре Јакшића ускоро „Wine hub“

Изградња реплике куће Ђуре Јакшића у Карађорђевој улици у Крагујевцу почеће након избора најповољнијег понуђача на тендеру који је крајем прошле недеље расписала Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља.

Изградња овог објекта део је пројекта под називом „Јачање конкурентности произвођача вина из Шумадије – Импулс вајн“, који се реализује у оквиру програма подршке руралном и регионалном развију Србије, уз финансијску подршку Швајцарске агеније за развој и сарадњу.

Након реновирања дегустационе сале у Краљевској винарији на Опленцу, која представља јединствени регионални центар за презентовање понуде вина Шумадије и која у свом саставу има и продавницу и изложбени део, сличан објекат биће изграђен и у Крагујевцу.

То је предвиђено пројектом „Јачање конкурентности произвођача вина из Шумадије – Импулс вајн“, чији је носилац Регионална Агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, а који је финансијски подржала Швајцарска Влада у оквиру програма Подршка руралном и регионалном развоју у Србији.

Изградња реплике куће Ђуре Јакшића у Карађорђевој улици у Крагујевцу почеће након избора најповољнијег понуђача на тендеру који је расписан крајем прошле недеље. Конкурс је отворен до 22. октобра.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *