Народна странка о вршњачком насиљу

Почетак школске године у Србији обележило је вршњачко насиље, оцењено је у Народној странци у Крагујевцу.

Представници ове политичке странке сматрају да на пораст агресије међу децом директно утиче атмосфера која се креира на државном нивоу, као и ријалити програми чији су садржаји недопустиви за јавно приказивање које потом следе малолетници, закључили су потпредседница партије Санда Рашковић Ивић и Борис Херман члан ресорног одбора за социјалну политику Народне странке.

Представници Народне странке у Крагујевцу навели су да пораст вршњачког насиља у српским школама захтева измену целокупног система социјалне заштите, јер су фактори који би могли да утичу на решавање проблема повезани и комплексни.

У Народној странци наводе да се суочавање са искорењивањем агресије међу малолетницима одлаже и да се од те теме сви склањају изговорима да су закон и санкције јасни.

Систем социјалне заштите је оптерећен и забраном запошљавања, која онемогућава радно ангажовање стручних социолога, педагога и психолога који би се посветили квалитетном раду са децом која врше насиље, тврде у Народној странци.

У Народној странци кажу, да иако ће бојкотовати изборе, неће бојкотовати кампању за испуњавање 42 захтева које је властима упутила опозиција како би се створила фер предизборна утакмица.

У Народној странци додају да имају решење за најсложеније проблеме у друштву, од којих је најалармантнији вршњачко насиље.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *