„Неки од захтева таксиста, оправдани“

Крагујевачки таксисти и данас су се окупили испред Скупштине града незадовољни радом појединих великих удружења која не поштују таксиметар.

Како је изјавио Владимир Максимовић, члан Градског већа за комуналне делатности, градска управа и Град Крагујевац имају потпуно разумевање за захтеве таксиста који протестују, па је за сутра најављена и седница, којом ће он председавати како би решили новонасталу ситуацију.

Таксисти који од јуче протестују испред Скупштине града незадовољни су радом колега који се не придржавају обавеза прописаних Градском одлуком и Решењем о утвђивању цене за обављање такси превоза.

Тврде да поједина Удружења користе таблет, не таксиметар, стварају нелојалну конкуренцију и умањењем цене доводе у питање опстак, како кажу таксиста који раде стриктно по прописима.

Два дана испред Скупштине града провели су без одустајања од захтева да се проблем реши.

Локална самоуправа предузеће конкретне кораке, односно за сутра је сазвана седница радне групе како би се проценили ставови незадовољних таксиста, и њиховим појединим захтевима који су према речима Владимира Максимовића председника радне групе, оправдани.

Подсећамо, Градска одлука о такси превозу донета је на основу Закона о превозу путника у друмском саобраћају.

Документом су прописани услови за обављање такси превоза. Између осталог, дефинисано је да такси возач мора да поседује потврду о баждарењу таксиметра, и да је дужан да на почетку вожње укључи таксиметар.

Одлуком је одређено да се цена за обављање такси превоза утврђује у оквиру тарифе. Она обухвата спуп јединичних цена за старт, пређени километар, време чекања долазак на адресу док висину јединичних цена одређује Градско веће.Важећа је за све такси превознике.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *