Нова најсавременија игралишта за децу у Крагујевцу

На платоу испред Скупштине града у току су радови на изградњи дечјег игралишта које ће задовољити нове европске стандарде безбедности и потребе малишана за занимљивим садржајима.

Поред игралишта у центру града, градиће се још једно, идентично, у насељу Аеродром. Укупна вредност радова за које су средства обезбеђена из приступних фондова Европске уније за два игралишта је 100 хиљада евра.

Пројекат се ради у сарадњи са Министарством омладине и спорта, а носилац радова је град Крагујевац.

На платоу испред Градске управе пре више од деценије, једна од банака опремила је мало игралиште које у центру града постоји последњих 50 година и тиме га својевремено спасила од запуштености.

У међувремену, љуљашке и клацкалице су дотрајале, а мали партер са песком угазиле су бројне генерације старијих Крагујевчана. Место је деценијама препознатљиво и једно од омиљених малишанима.

У хладовима, клупе користе и најстарији суграђани који се на овом одморишту приликом обављања дневних обавеза задрже у пријатном амбијенту. Време је да се површина и игралиште, које ће имати веће димензије, уреди.

Идентично игралиште биће изграђено и на Аеродрому. Радови су почели, а крајњи рок зависиће од временских прилика. За одређене елементе неопходно је више од 20 дана паузе како би се површина што боље повезала са партером.

Са првим септембарским данима, по свој прилици, мали Крагујевчани добиће савремено игралиште, а пролазници и заборављену јавну чесму која ће бити преуређена.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Нова најсавременија игралишта за децу у Крагујевцу”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *