Нова школа за ученике у Трсци

Канцеларија за јавна улагања Републике Србије, Општина Рача и Месна заједница Трска обрадовали су малишане који похађају основну школу Карађорђе у селу Трска. Ученици и предшколци од ове школске године похађаће наставу у новој згради која није обнављана од 1943 године. Вредност радова на реконструкцији школе износи 18 милиона динара .

Становници села Трска ,ученици и родитељи годинама су чекали обнову школске зграде . Почетком школске године малишани који похађају ниже разреде основне школе и предшколци улазе у потпуно нове просторије које су опремљене савременим дидактичким средствима, новим таблама, школским клупама. Наставу у школи Карађорђе похађа 15 ученика са којима раде две учитељице.

Трска је мало шумадијско село са свега деведесет кућа у којима живи око 400 становника. Некада је у овом селу живело више људи па је и школа имала много више ученика него данас. Некадашњи ученици радо се сећају школских дана. Радују се, како кажу новој згради коју ће користити будуће генерације.

Основна школа ,, Карађорђе,, из Раче има 14 издвојених одељења, а село Трска је само једно од њих. У плану је реконструкција објеката у селима Мало Крчмаре, Поповић, Сараново али и у централној школи која се налази у Рачи.

Отварање нове школе у Трсци је највећи догађај деценије тврде становници овог села. Најрадоснији су ипак најмлађи и њихови родитељи . У знак захвалности припремили су пригодан програм, а госте су послужили по традиционалном обичају погачом и сољу. . Бивши учитељ Мирољуб Марковић који је радио годинама у школи у Трсци поклонио је образовној установи у којој је провео радни век ђачке слике из времена свог службовања.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *