Нови тим Медицинског факултета у Крагујевцу

Интензивна међународна сарадња на пројектима, унапређење комуникације са руководством Универзитета у Крагујевцу и Клиничким центром и увођење нових студијских програма на Факултету медицниских наука биће приоритети у раду новог тима ове високошколске установе.

Према речима новоизабраног декана Факултета медицинских наука, проф. др Владимира Јаковљевића, већ су направљени први кораци.

Ново руководство ће, у наредном периоду, покушати да Факултет медицинских наука, у националном академском оквиру, постане препознатљив по међународној сарадњи.

Уговорима са апотекама из Зајечара и Београда већ су направљени први кораци, каже проф. др Владимир Јаковљевић, новоизабрани декан те високошколске установе.

Контакти су направљени и са Медицинским факултетом из Бања Луке, са којим се очекује успешна сарадња.

Један од задатака новог тима биће и унапређење комуникације са Универзитетом у Крагујевцу и Клиничким центром.

Лош проток информација између Универзитета и факултета и недовољна комуникација са менаџментом Клиничког центра у претходном периоду условили су, како је речено, низ административних баријера и довели до отежавајућих околности.

Зато ћемо учинити све да се ти односи нормализују, нагласио је професор Јаковљевић и додао да позитивни импулси са обе стране постоје.

У свој тим је, како наводи, бирао најбоље. Продекан за Интегрисане академске студије медицине је проф. др Дејан Петровић, за Основне академске студије и континуирану медицинску едукацију задужен је проф. др Душан Ђурић, за Међународну сарадњу и научно-истраживачки рад доц. др Невена Јеремић, док је продекан за Интегрисане академске студије фармације проф. др Жељко Мијаиловић.

Посао продекана за здравствену делатност и Интегрисане академске студије стоматологије обављаће проф. др Татјана Кањевац, а за специјалистичке и уже специјалистичке студије проф. др Горан Давидовић.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *