Обнова зграде ГАС – у старом градском језгру

Зграда у којој је смештена Градска агенција за саобраћај стара је више од једног века.

Старо градско језгро на тргу код Крста представља аутентичну слику града Крагујевца с краја 19. века, а многе грађевине су под заштитом Завода за заштиту споменика културе.

Времешне зграде имају оштећену фасаду.

Кровну конструкцију неопходно је потпуно реновирати.

Градска агенција за саобраћај издвојила је потребна новчана средства за реновирање зграде. Радови су у пуном јеку.

За реконструкцију кровног покривача и реновирање зграде у којој раде запослени Градске агенције за саобраћај ово предузеће издвојило је милион осамсто хиљада динара.

Тендером је одабран најбољи понуђач радова, ради се замена греда на крову, реновира фасада која је оштећена услед атмосферских падавина.

Да безбедност пролазника као и запослених и грађана који се обраћају Градској агенцији за саобраћај, не би била угрожена, приоритет у радовима је управо спречавање одрона зграде и адаптација фасаде.

И унутрашњост зграде Градске агенције за саобраћај такође је у плану реновирања.

Један део зграде која има више нивоа је окречен и у том делу су замењени подови па су услови рада запослених неупоредиво бољи у односу на ранији период.

Аутентична градња с краја 19. века подразумевала је изградњу објеката са високом таваницом и дрвеним подом а готово цео простор ове зграде има такав ентеријер.

Након реновирања простор ће бити прилагођен савременим трендовима.

Завршетак радова на објекту Градске агенције за саобраћај планиран је до краја лета када ће и унутрашњи простор и екстеријер добити фунционалан и модеран изглед.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *