Образован Савет Мреже установа културе

Градско веће образовало је Савет Мреже установа културе на територији града Крагујевца, којим ће председавати Миљан Бјелетић члан Градског већа за културу.

Поред председника и заменика председника, чланови Савета Мреже су сви директори установа културе.

Задатак Савета Мреже је да, поред осталог, пружи помоћ и подршку установама културе у раду и функционисању, иницира израду стратешких докумената у области културе, предлаже заједничке програме и пројекте Мреже, обавља послове промоције Мреже, програма и пројеката, како Мреже, тако и установа које се налазе у њеном саставу, у земљи и иностранству.

Градско веће дало је и сагласност на закључење Уговора о испоруци и уградњи опреме за компензацију реактивне енергије за СЦ „Парк“ и Другу крагујевачку гимназију. Реч је о опреми која ће у тим објектима смањити трошкове енергије, повећати ефикасност али и квалитет напајања.

Чланови већа на данашњој седници разматрали су и дали сагласност на извештаје о реализацији годишњег програма пословања ЈКП Зеленило, Водовод и канализација, ЈКП Шумадија Крагујевац, Паркинг сервис, Градске тржнице и Градска гробља, за период од 1. јануара до 30. јуна текуће године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *