Одржан „Крагујевачки котлић 2019“ у Ждраљици

Традиционално такмичење спортских риболоваца и кулинара у припремању рибље чорбе одржано је данас у Ждраљици.

Ове године, такмичило се шест екипа, а манифестацију је подржала и Градска туристичка организација, у циљу промоције културно-историјских и природних знаменитости на десној страни реке Лепенице.

На обали реке Ждраљице данас се у котлићима кувала рибља чорба.

Укупно шест екипа, након пар сати кувања и додавања „тајних зачина“, представило је жирију своје кулинарско знање.

За рибљу чорбу потребно је право умеће. Зато су критеријуми жирија били високи, а поред мириса и укуса оцењивао се и визуелни изглед припремљеног јела.

Након додељивања награда и признања, уследила је дегустација за посетиоце, који су уживали не само у рибљој чорби већ и у рибљим специјалитетима.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *