Опасност од пожара на отвореном

Ватрогасно спасилачке јединице у Крагујевцу за првих шест месеци интервенисале су  849 пута. Статистички, то значи да од 1887. године, откад постоје организовани ватрогасци у граду, 2019. се налази у првих десет година по броју пожара.

Прошле године 60 одсто пожара било је на отвореном.

Због високих температура које повећавају ризик од избијања пожара, припадници Ватрогасно спасилачке бригаде апелују на грађане да воде рачуна приликом боравка на отвореном, или током сезонских радова на имањима.

Талас тропских температура који је стигао до Србије потенцијално носи и највећи ризик од пожара.

Шумски, или пожари на отвореном небројено пута били су изазвани после боравка људи на тим местима и непажње.

Да би се сачувала имовина и безбедност људи, али и услова у којима се одвија саобраћај, сваког лета упућују се исти апели.

Закон о заштити од пожара прописује да је забрањено свако спаљивање отпада на отвореном простору, што је у највећем броју случајева и најчешћи узрок избијања пожара.

Обученост крагујевачких ватрогасаца је изузетно висока и могу да одговоре свим непредвиђеним ситуацијама, са возним парком од близу 50 специјализованих возила.

Међутим, интервенција за првих шест месеци ове године толико је, да се текућа 2019. сврстава у једну од година са највећим бројем пожара.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Опасност од пожара на отвореном”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *